2022-05-24 11:16:58• hírek • Bede Emőke

Hetekig titkolhatta a máramarosszigeti férfi, hogy meghalt a gyermeke

Sokkoló esetre derült fény hétfőn Máramarosszigeten. Egy 14 éves fiú kb. egy hónappal ezelőtt egyelőre tisztázatlan körülmények között életét vesztette, ám a történtekről az apa nem értesítette a hatóságokat – tájékoztat a borzalmas esetről a vasiledale.ro.

A helyi hírportál tudósítása szerint a gyermek halálára azt követően derült fény, hogy az egyik szomszéd aggódni kezdett, mivel már jó ideje nem látta a fogyatékkal élő fiút. Mivel szeretett volna meggyőződni arról, hogy a gyerekkel minden rendben van, átment a családhoz, viszont az apa csak kertelt a nekiszegezett kérdés hallatán. A szomszéd azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Felhívta a 112-es egységes segélyhívót, majd bejelentése nyomán rövid időn belül több rendőregység is megérkezett az általa megadott címre.


Sajnos a szomszéd sejtelme beigazolódott. A 14 éves fiú valóban meghalt, viszont holttestét emberhez nem méltó módon egy szemeteszsákba gyömöszölték, majd az udvaron található kutyaólban rejtették el. A fiú apját és annak élettársát azonnal bevitték kihallgatásra, a helyszínre pedig megérkeztek a nyomszakértők is.


Még nem tudni pontosan, mi okozta a gyerek halálát, a környéken lakók azonban elmondták, hogy már kb. egy hónapja nem látták a fiút, és sejtésük szerint a családfő azért tartotta titokban mindenki előtt a történteket, mert ellenkező esetben elveszítették volna a fogyatékkal élő gyerek után járó rokkantsági segélyt.


„Átmentem hozzájuk, hisz tőszomszédok vagyunk. Nem hallottam már egy jó másfél hónapja sírni a fiút. Átmentem, és arra kértem őket, hadd láthassam a gyereket. (…) Mondtam, hogy hoztam két banánt is neki, de nem engedtek be. (...) Felhívtam a rendőröket és elmondtam nekik mindent. Végül megjöttek a rendőrök és megtalálták. Már halott volt. Én nem hiszem, hogy megölte. Szerintem csak megijedt, amikor a gyermek meghalt, és nem tudta, mit csináljon. Nem erőszakos ember. Egy asszonnyal él, a gyermek anyja már rég meghalt. Múlt nap is szólt náluk a zene, mulattak. Őszintén nem tudom, mit mondhatnék. Ennyit mondtam a rendőröknek is” – nyilatkozta az említett híroldalnak a szomszéd, akinek köszönhetően végül napvilágra került a sokkoló eset.


„Ma este, 21 óra 9 perckor egy férfi bejelentette a 112-es segélyhívón keresztül, hogy hosszabb ideje nem látta a szomszédban élő fiatalt, és úgy sejti, valami baj történhetett vele. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, és az egyik melléképületben, egy műanyag zsákba téve megtalálták a 14 éves fiú holttestét. A holttestet beszállították a boncterembe, hogy megállapítsák a halál okát, a fiú 48 éves apját pedig beutalták a máramarosszigeti kórházba, hogy pszichiátriai vizsgálatnak vessék alá” – erősítette meg a hírt a szomszédos megye rendőrsége is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: